Om relationer och bekräftelse

Sitter här och pluggar psykologi, när jag plötsligt kommer på ett fenomen inom relationer människor emellan som är väldigt underligt. Detta gäller speciellt kärleksrelationer.

I de relationer jag haft, så har alltid, oberoende av vilken kille det varit eller hur gammal han varit, frågan om eftertraktelse kommit på tal. Vi kan sitta och prata om något helt annat, när helt plötsligt killen visar en bild på en tjej och helt oprovocerat meddelar mig om att hon minsann varit helt galen i honom, och jagat honom länge och väl. Okej, tänker jag, så spännande och kul (?) för dig. Men för att återgå till ämnet... Nej minsann, vi ska fortsätta prata om killens gamla beundrare. Då övergår mina tankar istället till; Hur menar han nu? Vart vill han komma med det här? Ska jag klappa honom på huvudet och uppmuntra hans charmiga personlighet som tydligen lockar till sig mycket tjejer? Jag förstår verkligen inte.

Kan någon förklara detta fenomen för mig? Varför vill man av sin nya partner få bekräftelse om gamla tjejer som inte har något med situationen i fråga att göra? Jag har väl redan bekräftat killen tillräckligt på alla möjliga plan genom att vara tillsammans med honom. Det är inte frågan om att jag blir svartsjuk på dessa gamla flammor, det är snarare roligt att veta att just jag haft turen att end up med en eftertraktad kille. Jag förstår bara inte varför killen i fråga känner att han måste söka bekräftelse på detta, relativt ocharmiga, sätt. Det är ju så fruktansvärt ointressant. Men det kanske bara är något som lilla jag aldrig kommer kunna förstå mig på.


Andra advent!

Advent nummer två är det idag, helt sjukt hur fort tiden går egentligen. Snart så springer vi väl ut från Blackebergs Gymnasium känns det som?

I fredags så tutade jag ner på stan för att titta på lite julklappar. Hittade ett par, det var bra, och sen hälsade jag på Julia på Kungsholmen en snabbis, innan jag drog hem till Tina. Där åt jag middag, vilket följdes av vad som skulle vara en snabb öl innan vi skulle gå för att hyra film och köpa godis... Det blev istället en öl, som blev ett glas vin, som blev en mojito, som blev en mojito till... Så vi satt och konverserade i ett par timmar istället. Men godis blev det efteråt, och sen så tog jag mig hemåt runt 12 snåret.

Igår passade jag Massi hela dagen. Vi tog en lång promenad på en och en halv timme och jag blev helt dyngsur i duggregnet, och hunden var inte vit när vi väl kom hem direkt... Men det var refreshing med lite frisk luft i Hagaparken, och sen var jag så trött (och hunden också) att vi bara låg framför TV:n resten av dagen.

Och idag har jag tjockat mig med naturgodis och läst lite i psykologiboken. Jag har ju gjort en hel del alltså, märker jag nu när jag skriver det. Men det känns inte riktigt så? Aja, jag har fått sova lite i helgen iaf, vilket är tur för jag ska jobba 2 (!) dagar nu i veckan!

Vilket ego-inlägg det här blev. Jaja, så får det bli ibland!

My brain is fried.

Nu har jag pluggat mer eller mindre konstant i fyra timmar. Samma sak igår. Jag är så sjukt less, nu får det fan räcka.

Jag ska sova nu och imorgon ska jag lämna in mitt geografiarbete och vara så SJUKT stolt över det, oavsett hur bra eller dåligt det är...
För nu har jag spenderat för mycket av min tid på detta.

Godnatt!

Jag har ett sjätte sinne!!

Helt sjukt, Christian Walz släppte en ny singel för bara någon vecka sen!! Jag hade INGEN aning och skriver idag ett inlägg om honom. Faktiskt helt sjukt!

Jag anser att detta endast kan bero på mitt sjätte sinne, inget annat. Kuuuul, nu får jag väl införliva mitt löfte och bli hans groupie då. Måste lyssna in mig på hans musik först så nu har jag jättemycket att göra!

Hejdå!

What about Christian Walz?

Jag antar att man ofta tycker om saker som man relaterar till. Det gäller iaf mig och musik, och nu har jag fått häng på Christian Walz efter att ha fullkomligt fått dille på hans låt Hit'n'Run som jag har massa minnen från...

Vad hände med Christian Walz egentligen? Han kan ju sjunga, ser bra ut och hade några fina låtar, förutom den ovannämnda så även I Will Never Be Afraid Again. Vart tog snubben vägen?

Jag skulle iaf stötta honom om han dök upp på the surface of the earth igen. Do it Christian, du har en potential groupie i mig.


Lika undrande som jag?

Internationella AIDS dagen

Jag vill bara göra alla som läser den här bloggen uppmärksamma på att idag är det den Internationella AIDS dagen. Tanken är att den här dagen ska vara till för att uppmärksamma det globala problemet med HIV/AIDS i världen, för att göra fler människor uppmärksamma på vilket stort och allvarligt problem det är. AIDS epidemin har varit känd under många år, men fortfarande görs inte tillräckligt för att stoppa dess spridning. Mer kunskap måste spridas till mer människor världen över!

Jag försökte göra världen till en bättre plats på mitt egna lilla sätt, genom att jobba hos Johanna på AIDS Accountability Internationals seminarium. Kolla in organisationen på deras hemsida: http://www.aidsaccountability.org/

En annan organisation som sysslar med stöd åt HIV/AIDS drabbade och även ger information om ämnet är Noaks Ark, kolla in deras hemsida på: http://www.noaksark.org/stockholm/




RSS 2.0