Vårkänslor

Nu är jag tillbaka igen, efter en lång, vit, solig och underbar vecka i Åre med Elina. Fan va bra det var!! Faktiskt den bästa veckan i Åre vi haft tillsammans. Kommer bli svårt att slå, dock så kommer vi vara 18 nästa gång vi åker dit och det kan ju bli väldigt spännande...

Igår kom vi hem, och under en tågresa på 8 timmar så hinner man tänka en hel del. Jag kom att tänka på vilken otrolig toppenvår det här har varit hittills! En liten återblick:

Resan till Rom a la Ida goes solo: Min första resa utomlands helt själv, jag packade väskan och åkte till Ludovica i Rom. Det var inte alls säkert att den resan skulle bli lyckad, jag kände knappt familjen jag skulle bo hos och kan knappt språket. Dock så blev resan hur bra som helst, Ludovica och hennes familj är underbara och jag vill åka tillbaka snaaart...

Resan till London: Hade inte så mycket förväntningar, visste inte vad jag skulle förvänta mig så gjorde det inte alls. Men FAN VA BRA det var! Allt gick hur bra som helst och jag hade en av de roligaste veckorna i mitt liv. Tack vare den resan kom jag närmare folk jag inte varit så nära förut, och det är bland det bästa med resan.

Åreveckan med Elina:
Den bästa Åreveckan tillsammans hittills!! Fan va kul vi hade, och va mycket vi hann med. Nästa år, då jävlar... We will be back.

Det här är väl de tre resor jag hunnit med, sen har det varit en massa småhändelser hela tiden som varit så grymma! En av de var The NME Awards i London, underbar konsert som jag aldrig kommer glömma. Jag har sagt det förut, jag säger det igen... Bloc Party, aj lav ju!

På måndag är det back to school, men det finns en del att se fram inom en inte alltför lång framtid, bara det att det sakta men säkert börjar bli vår blir man ju lycklig av. Woop woop, som vi brukar säga i Blackans absolut skönaste umgängeskrets!

Puss o Kram,
Ida.

    Woop woop!


Imorgon smäller det!

Mot alla odds så mådde jag sämre idag än jag gjorde igår, kände mig som en zombie idag i skolan men Idil lyckades lätta upp stämningen avsevärt! Johanna och jag satt på fotokunskapen precis lika förvirrade båda två när Sven hastigt gick igenom Photoshop... Våra två nollställda ansiktsuttryck kunde man inget annat än skratta åt, så dagen var inte så farlig trots allt :) Skippade dock Londonlektionen, jag pallade inte för huvudet kändes som det skulle sprängas... Gick hem och packade istället, för imorgon smäller det! Då bär det av till Åre! Jag är säker på att årets Åre-resa kommer bli minst lika lyckad som alla andra år. Elina lär väl köra in i tallen i år igen men det brukar ju lösa sig på något sätt. Kommer dock sakna er tjejer! Tro för guds skull inget annat :)

Nytt på musikfronten: Fick Bloc Partys skiva A Weekend In The City av mamma i typ påskpresent... En helt UNDERBAR skiva, fy fan va bra den är. Det är musikorgasm och rysningar på hög nivå på varje låt, sällan man hör en skiva som man älskar varje låt på men det gör man på den här. Åh va BRA de är! Rekommenderar den till alla som gillar musik.

Ska snart forsla iväg kaninen till Elinas pappa, underbar människa som kan ta hand om honom på så kort tid. Lille Farbror, han är lite tidskrävande ändå <3 Sen måste jag packa klart, har börjat lite smått men blir distraherad av en massa saker hela tiden, kommer på en massa annat jag kan göra nu när jag har PÅSKLOV :D UNDERBART! Typ som att läsa Rocky, sova, käka mellis, skriva blogg... En massa nödvändigt.

Tonight make me unstoppable
And I will charm, I will slice, I will dazzle them with my wit
Tonight make me unstoppable
And I will charm, I will slice, I will dazzle
I will outshine them all

Åh va vackert det är, vill bara tillbaka till NME awards hela tiden!

Påskkramar till folket,
Ida.


HIttade en lite kul bild på mamma och mig från den gången vi besökte ett övergivet kloster i Italien för 2 år sen.. It must have done something to our heads.

Snöblandat regn.

Ida är sjuk igen! Dock inte så farligt sjuk denna gång, det är endast min förkylning som inte vill ge med sig. Jag slapp dock jympan, vilket var skönt... Jag har blivit så förbannat lat på senaste tiden, fettet ökar och musklerna minskar, men det är fan inte nog för att jag ska börja träna lite mer. Hur ska detta gå?

Idag så hade vi iaf historieprovet som de flesta bävat för, dvs. det om kalla kriget. Vi ska inte diskutera hur det gick (jinx någon?) men det är över nu och det känns som en befrielse! Efter skolan åkte jag och Emma med busken hem till mig. Hon hjälpte mig lite med ett par saker, och sedan begav jag mig ut i snöregnet för att träffa Johanna. Vi träffades på Sosta, tog en kaffe, en Bacio (så gick det med beach 2008...) och sedan gick vi hem till hennes fina lägenhet. Sedan skulle Johanna vidare till en danslektion som hon höll i, så jag gick hem. Mysigt var det att träffas igen iaf, alltid lika mycket to catch up on! :)

Imorgon kommer jag förhoppningsvis gå på min allra sista Matte C lektion. Kanske kommer jag äntligen ge upp denna förbannade, från helvetet sända mattekurs, och inse att det inte är worth the early mornings. Eller? Spänningen är olidlig...

Nu vill jag sova,
Ida.

   Idil och Jobo, på väg till London. Don't we all wanna go back? I know I do.

Kaninvakt någon?

Jag har med lite ont i magen insett att jag måste hitta kaninvakt till min käre lille Farbror. Dock så har jag även insett att detta kan bli en rätt så komplicerad uppgift, därav magonten. Jag måste hitta en barnvakt på tre dagar, alltså illa kvickt. Någon frivillig?? Jag är isf dig evigt tacksam, skriv en kommentar här på bloggen to let me know om du kan!

Snackade med Ludovìs kompis Sara idag, hon hälsade att de saknade mig därnere i världens vackraste stad. Känns skönt att veta att de inte glömt bort mig :)

Jag ska nu sova, vila ut mig inför det eländiga kalla kriget provet imorgon. Wish me luck! Avslutar dagen med en vacker naturbild.

//Ida.


       Jag skrattade högt, jag älskar den här bilden :P Kanske beror på min trötthet, vem vet...

Uppdatering

Jag har blivit en dålig människa och slutat blogga, dock så har jag nu fått klagomål från en säker källa (hostElinahost) så jag ska försöka skärpa mig och börja skriva iaf en gång varannan dag eller liknande... Känns väldigt roligt att det finns folk som saknar bloggen dock!!

I helgen åkte Rasheena hem. Lite blandade känslor där, dock inget jag behöver skriva om så här offentligt... Mina kära klasskamrater är nog mer än trötta på att höra mig beklaga mig över människan. Hur som haver, i fredags hade Londongruppen en avskedsfest för Londonbarnen, det var galet roligt och jag skrattade högt och länge mest hela tiden. Otroligt lyckat var det iaf! Tack till Anna för att hon lånade ut sitt hus till oss, som för övrigt var väldigt fint!

Igår kväll var jag på Sophies älskling Kevins 18-års fest. Det var även Levents kalas, alla möjliga människor kom, både Blackan folk och andra. Jag var dock inte på så värst bra festhumör igår, så jag gick hem relativt tidigt och sov. Dock trevligt att ha varit där, och tack för middagen innan Kevin! Jättegott var det :)

Idag åkte jag till farmor och farfar i Uppsala. Skulle plugga historia, men snackade mest med farföräldrarna. Farfar som är ett levande uppslagsverk informerade mig dock om allt möjligt vad gäller kalla kriget, så jag känner mig lite mer säker nu iaf. Provet vet jag inte hur det kommer gå, men jag är väldigt glad över att jag åkte upp till de!

Sov gott,
Ida.

Helgens bild, jag skrattade länge. Kolla även in dansbilden på mig och Idil från fredagens fest på Facebook, kanske så en möjlig pundarIda skulle se ut?

Krönikor

Dagens inlägg blir något slags hyllning till alla dessa krönikörer som finns runt om i Svea Rike. För säga vad man vill om Sverige som ett land, men att vi har en hel del jävligt roliga människor kan man inte säga emot. Och då menar jag inte alla roliga kompisar som jag har, utan alla sjukt roliga komiker, kändisar-som-är-kändisar-utan-en-anledning osv... En av dessa är Alex Schulman. Visst, vissa säger att han är ett elakt svin som inte har något bättre att säga än elaka kommentarer om andra människor, men han har förgyllt ett antal sega och trista morgonar för mig med sina krönikor i punkt.se.

Gick in på punkt.se's hemsida idag för att hitta en annan krönika som jag tänkte ha med i dagens inlägg, när jag ser att Alex har skrivit ännu en. Jag klickar, läser och dör. Av skratt. Här följer ett smakprov från krönikan med namnet "Hon skriker kuken - efter kungen!":


Två frågor: Hur känner Hannah Graaf kungen? Varför kallar hon honom för kuken?? Jag skäms lite. Tar ett steg tillbaka för att distansera mig från Hannah. Jag vill säga: Hon är inte med mig. Vi blir snart lättade. Det visar sig att Hannah ropade på en person i kungens sällskap. Tydligen heter han Gustaf. Och kallas Kuken. Kuken rusar fram och ger Hannah en varm kram. Och Carl-Gustaf åker iväg. Och vi flyr utmattade in i värmen.

Jag vet inte, det kanske bara är min humor, ni kanske sitter där som frågetecken och tycker att det var ALLT annat än roligt. Men läs det han skriver, det är värt den lilla tid det tar, jag lovar.

En annan människa som fick mig att skratta högt på väg till skolan häromdagen var en brud vid namn Sanna Syding. Hon berättade en smått traumatisk historia om ett besök vid ett badhus som resulterade i att en gammal tant använde Sannas egen handduk till att torka sitt underliv med. Mindre kul, mindre fräscht. Jag skulle inte velat vara med om det, jag skulle bli så grymt äcklad att jag förmodligen aldrig mer skulle bada på ett badhus igen i mitt liv. Tänk vad såna små olyckor kan ställa till med. Iallafall, ett utdrag ur hennes krönika:

Hon putsar sig överallt som en belåten kissemiss och ser till att torka till sig ända upp i Mumindalen. Ja hon hinner med rätt mycket eftersom att jag blir förstummad av chock/självmordstankar.När jag väl vaknar upp ur min trans tar jag tag i dom små permanentade hårtussarna på tanthelvetet och dänger hennes huvud mot bastudörren och skriker DÖÖÖÖ TAAAAAAAANTFAAAAN DÖÖÖÖÖÖÖ!!!!!

Jag tror att det som fick mig att skratta högt så att alla på tunnelbanan vände sig om och undrade över mitt psyke var det faktum att jag kunde se en av mina kära vänninor göra just detta, ifall något liknande skulle ske henne. (För övrigt så gjorde inte Sanna Syding just detta, dängde huvet i väggen, so no worries inga människor kom till skada.)

Hur som helst, länge leve krönikor!

De förgyller mina morgnar.
Ida.

Alex Schulman, kung av elak.

Homecoming

Nu är jag hemma igen! Har iofs varit det de senaste tre dagarna, men inte kommit mig för att skriva fram till nu.... Hoppas alla har haft ett lika underbart Sportlov som jag haft!

Kort och gott var London veckan en av de bästa i mitt hittills intesåjättesnart 18 åriga liv. Vi festade, kollade turistattraktioner, fäktades med alla Londons shoppingsugna på Primark och jobbade. Det var allmänt extremt trevligt! Var på NME awards på torsdagkvällen också, såg Bloc Party, Klaxons, Manic Street Preachers och Kaiser Cheifs. Stort tack till Rasheena som fixade allting så himla bra åt mig hela veckan! Och givetvis också till Londongruppen, utan er sköna människor hade inte veckan blivit så bra som den blev!!

Idag har jag dock varit hemma från skolan, det var snabbt back to vardagen här hemma och jag började den med en ordentlig förkylning. Inte så farligt dock, jag fick vara hemma en dag från skolan och vila upp mig lite. Så värst mycket sömn blev det inte i London så det har jag väl försökt ta igen lite nu, utan större framgång egentligen... Men på torsdag är det italienska prov och då jävlar ska jag kick som italian butt. Vi får se hur det går, det är mycket imperfekt och prepositioner åt höger och vänster, så jag tror att jag kommer behöva lite tur.

Ikväll kommer gos-Pernilla hem till pappa! Gud vad jag har saknat den ungen. På tiden att vi får börja småtjafsa och reta varandra igen.

Jahopp (som vi ju brukar säga... eller hur Elina?) nu ska jag plugga vidare på italienskan och knarka lite choklad och te.

Trevlig kväll och natt for the lucky ones,
Ida.


       Lidijas min beskriver Londonveckan väldigt bra :)

RSS 2.0