Am I a part of the borgar-generation?

Imorse begick jag ett stort misstag. Jag gick upp klockan sex, för att gå och träna.. Alltså det var hemskt. Jag orkade inte göra någonting, det var inget högintensivt pass direkt heller, det var medeljympa och jag dog. Det är bara a fact att jag inte fungerar som jag ska på morgonen. Men jaja, då vet jag det, till nästa gång. Men har ätit en lång frukost och hunnit diska och fixa så då slipper jag det klockan nio ikväll när jag kommer hem från italienskan... Så något positivt kom ur hela den här träningshetsen. Igår kom då pappa hem som sagt, jag lagade middag som faktiskt blev god *stolt* och så pratade vi en massa om resan. De verkar ha haft det väldigt bra, vilket känns väldigt kul eftersom farmor har längtat dit så himla länge.

Pratade med en släkting till mig om löner häromdagen, och förvånades över hur högervriden hela min släkt har visat sig vara. Varför har detta inte förts över till mig, hur har jag kunnat undgå det? Jag har inte alls samma politiska åsikter som majoriteten av min släkt, överhuvudtaget. Det är liksom osolidariskt och elitistiskt allting, vilket jag inte alls kan sympatisera med. Jag skyller på all tid jag har spenderat i djupa samtal med mormor. Men det är ju ingen slump att det ofelbart alltid blir diskussioner om diverse ämnen så fort jag träffar min släkt... Det är heller ingen slump att jag har min åsikt, och alla andra har en annan, gemensam, åsikt. Men det är OK, jag och mormor tar upp fighten! Det är synd bara att det måste bli så hetsigt varje gång...

Apropå mormor så ska jag åka till Florens med mormor och Christer i oktober :) Det ska bli en kulturell resa har jag och mormor kommit fram till, vi ska äta god mat, gå på muséer, titta på staden och sitta på torget med varsin cappuccino och titta på folk. Det kommer bli bäst! Längtar redan...

Vi har ett eget hus på landet, dit ingen telefon kan nå.

Nu har jag kommit hem från en väldigt intensiv helg hos Pelle och kusinerna i Uppsala. Kl 8 i fredags tog jag tåget och har barnvaktat sen dess. Hela helgen har liksom flutit samman till en grå massa av barn, god mat och sociala kontakter. Det blev liksom ingen helg för mig den här helgen, för er som har missat det är det ju måndag idag och jag ska snart iväg till jobbet igen. Idag är första dagen på de sista 7 dagarna på skolan... Sen måste jag ut och leta jobb igen. Ångest, ångest, ångest... Vill. Inte. Tänka. På. Det.

Något jag däremot vill tänka på är att jag ska åka till London i början på November och hälsa på Johanna tillsammans med my ladies Idie-poo och Lille Sus. WOOPIE! Fan va kul. Vi kommer röja sönder London! Staden kommer aldrig bli sig lik. Det kommer inte vi heller. I can't wait!

Idag kommer pappa och farmor hem från US & A! Good bloody stuff. Jag ska grilla honom på information så fort jag kommer hem från jobbet idag! Glöm att han ska få sova igen sin jetlag, I wanna know it all.

Apropå England så har nu även Julia lämnat oss. Hon åkte till Brighton igår och God knows when she'll be back :( Det känns oerhört tråkigt... Blir ledsen i ögat igen. Jag kommer bara gå och vänta på att hon ska ringa mig nu för jag måste höra hur allt är där borta! Vad hon gör, vart hon bor, om hon äter eller om hon sover... Inga frågor med självklara svar där inte, be sure of that. Nu ska jag däremot snart äta lunch på skolan so bye for now!

Good morning

Det sitter en katt och ylar i lägenheten bredvid vår. Den har gjort det i säkert tre-fyra dagar nu, och man hör det bara från toaletten. Alltså varje gång man går in på toaletten så hör man katten som sitter och skriker. Imorse kom jag på att den kanske är fast eller inlåst?? Tänk om vi bor grannar med kattplågare eller något annat sjukt. Att döma från det jag kan om katter ylar de bara om de är blöta mot deras vilja eller när de är extremt missnöjda med något. Varför då detta ylande? Bör jag bryta mig in och kolla läget? Svårt att veta. Vad som än händer så får jag ta tag i det efter jobbet. Håll ut katt!

Everyone deserves to shine

Idag bokstavligen släpar jag mig i säng. Jag gick hemifrån kvart i åtta (!) imorse för att lämna systeryster i skolan... Kom hem tjugo över nio på kvällen efter italienskalektionen. Det innebär en alltså 13,5 timmar lång dag. Det är inte mänskligt. Därför ska jag nu skita i de tiotal saker jag faktiskt borde ta tag i ikväll, typ söka jobb i Italien, typ fråga min ex-chef vart fan mitt arbetsintyg är, typ läsa lite om Montessoripedagogik, typ planera min danslektion som jag ska ha med tvåorna imorgon lite mer (d.v.s. planera den överhuvudtaget). Typ plugga lite italienska som vi fick i läxa idag. Men nu struntar jag i det för jag känner verkligen att jag behöver sömnen ikväll. Godnatt och hejdå, jag gör det där andra imorgon eller senare i veckan... Och förresten åker Julia på söndag... Hur ska det gå?!


(P.S. För övrigt älskar jag Stockholm Vattens nya reklamer i tunnelbanan! Ni vet den där det finns tio personer varav en häller gammal färg och rengöringskemikalier av diverse slag i diskhon, och de andra nio är skitarga och blänger? Jag vet inte vad det är med den, jag bara tycker så mycket om den. Den kan faktiskt få mig att le hela vägen från T-Centralen till Thorildsplan på morgonen. Thats a big deal to be me in the morning, mind you. Håll utkik! Det är faktiskt en grym reklam.)


L'estate

Jaha, nu är det helg igen! Idag var det studiedag, vilket kanske inte visade sig vara så himla spännande som jag trott, men det var nyttigt för jag fick veta lite om skolan och planerna lärarna smider för barnens bästa. Dock så förstod jag kanske inte så supermycket, så Sophie och jag ska träffas på söndag och gå igenom allt igen. Samt planera danslektionerna som jag dels själv, dels tillsammans med Sophie, ska hålla i nästa vecka! Exciting right? Jag kör danslärar-stuket nu. Det kommer säkert gå bra... eller? Jag är faktiskt rätt nervös, måste komma på något pedagogiskt sätt att lära ut dans till 7 och 8 åringar.. Christ.

Idag åkte pappa till USA med farmor! Jag är lite nojig, litar inte riktigt på flygplan och säkerheten. Sa till pappa typ fyra gånger att han måste höra av sig när han kommer fram till Calvaresearna... Hursom. Jag är sjukligt avis på resan. Bangar någon på en sista minuten på det som förut kallades Höstlovet?? Jaa, det lovet räknas fortfarande för mig...

Jag saknar liksom redan sommaren. Jag vill sitta på segelbåten i solen och njuta av vinden och farten som jag gjorde i somras :( Jag har så många jävla minnen till de där båtarna bara...Lite jobbigt, skräckblandad förtjusning inför att segla känner jag. Trots att jag vet att de minnena kommer hugga som en kniv i mig nästa gång jag seglar så vill jag ändå göra det om och om igen, jag saknar det så himla mycket. Den känslan av frihet är underbar. Snart ska väl dock båten upp på land igen så lär ju dröja till sent nästa vår innan det blir en segeltur i solen igen. Jag längtar redan..!

På tisdag ska jag förmodligen äta frukost med mormor innan jobbet! Lääängtar, så sjukt längesedan jag träffade henne. Senast var det på min födelsedag to be precise. Mysigt! Jaha, that was all. Over and out!

Snart ensam

Nu har jag jobbat på caféet i tre dagar! Bra har det gått, allt har flutit på smärtfritt och det har varit rätt roligt t.o.m. Imorgon börjar mitt drygt tre veckor långa vikariat på den nya skolan! Känns spännande, imorgon ska vi bara ha studiedag och planering hela dagen iofs men det kan ju vara en skön mjukstart på allting... Och svar till er som har följt min jakt på rosa Crocs, det blev icke några sådana, snålheten tog över och jag kör på mina gråa fårskinnstofflor istället... Jag hade de i måndags när jag jobbade och de funkade väldigt bra de med. Lite nervös är jag för studiedagen, det har alltid förut innneburit att man är ledig, men nu ska jag få se vad som händer "behind the scenes". Lovar att jag kommer berätta allt!!! I know you can't wait to hear it...

Igår köpte jag mina italienskaböcker! Totalt typ 390 kr, men det är minst 200 kr mindre än vad jag hade räknat med... Så jag är nöjd, och totally excited, för på tisdag smäller det! Ut till Nacka bär det av för italienska med Patrizia... Måste bara betala räkningen, inte lika kul men gör jag det fort kanske det inte svider lika mycket?

Imorgon åker min far och farmor till USA också. Galet! Lite avis är jag allt, men får vara ensam i lägenheten i tio dagar så det är ju trevligt. Fest hos mig någon? Imorgon ska vi iaf ha Family Guy maraton här! Det kommer ju bli oerhört värt, bra start på ensamboendet. Fyrtiotusen solar! (Förstår ni skämtet?)

Italienska & Crocs

Gårdagskvällen hos Idil överträffade alla förväntningar! Direkt efter jobbet begav jag mig hem till Idie och vi åt middag med Ayla, världens godaste scampi pasta, yuuuumm... Därefter joinade Sus oss, vi laddade upp med kakor, te, Sangria, chips och Okey spelet, och sen satt vi fast vid matbordet i typ tre timmar. Jag var segast, Idil var listigast och Sus var mest dodgy av oss tre spelare, men vi vann typ lika många gånger! Jag kom hem typ halv två och däckade genast.

Idag var jag på rådgivning på Medborgarskolan för att räkna ut vilken italienskakurs jag ska börja på och nu har jag skrivit upp mig på en. Tisdagkvällar, tio veckor framöver. Sono molto excited! Tydligen är typ ingen i gruppen under 40 år, men det behöver ju faktiskt inte säga någonting om någonting alls. Det ska bli kul att träffa nya människor oavsett... Läraren som "förhörde" mig blev jätteentusiastisk och nämnde vid ett flertal tillfällen hur jag kommer få resten av gruppen att verkligen börja våga prata på lektionerna, jaså tänkte jag och blev genast lite fundersam. Hur tänkte hon nu, jag är den nya i en grupp med enbart 40-åringar som redan har pluggat tillsammans i typ två år, och JAG är den som ska vara modig och en inspirationskälla? Hm. Hursomhelst så sa jag lite käckt att jag minsann kommer sänka medelåldern lite iaf, hon skrattade och sa att jaa så är det nog, vilket sedan följdes av en smått pinsam paus. Allt som allt gick det iaf väldigt bra och jag känner mig oerhört motiverad inför mina nya italiano studier. Wiho!

Jag sprang ner på stan också för att hitta ett par inneskor till jobbet på måndag, och tänkte genast att Crocs ju blir bäst. Synd bara att jag sprang till typ alla sportbutiker och inte hittade ett enda par rosa i min storlek :( Hittade bara röda, på TeamSportia, och det verkar inte som att jag kommer lyckas hitta några andra än dom. Så det får bli röda Crocs då, annars får det bli andra skor, och det vet jag inte vilka det skulle kunna vara?






Ida the prosperous

Eller? Jag vet inte. Men nu har jag lyckats hitta lite jobb iaf. Jag ska vikariera på en annan skola i tre hela veckor. Känns helt sjukt! Första gången på länge som jag har en konkret plan i mitt liv. Och på lördag ska jag på "utvärdering" för att räkna ut vilken nivå på italienskan som är bäst för mig. Ska bli kul att börja läsa språk igen, jag saknar det faktiskt. Hur nördigt det än låter...

Idag jobbade jag på cafét efter mina små intervjuer, som för övrigt gick bra, vilket var skönt. Nu är jag däremot helt slut, något är inte bra med hälsan märker jag. Skönt med helg snart! Bara en dags arbete kvar, på en skola.. Från åtta till fem, puh, kommer vara trött som satan men det ska bli himla roligt! Säljer förresten Pressbyrån Alvedon? Eller får bara Apoteket göra det... det vore lite synd, vore bra att ha med sig lite till skolan. Kan ju knapra huvudvärkstabletter bakom katedern? Usch.

Nu ska jag se om jag kan brotta bort min kära syster från Idol så att jag kan få min dagliga dos av Family Guy!

L'influenza suina?

Jag börjar bli sjuk! Nej och typiskt, jag vill inte vara sjuk just nu, det passar sig verkligen inte... Imorgon ska jag på två arbetsintervjuer + att jag kanska ska jobba.. Och jag ska göra kul grejer i helgen, så snälla, låt mig slippa l'influenza suina for this week.

På fredag ska jag på "OK" kväll hos Idil. Vad nu det är? Jag känner mig pepp men samtidigt lite skeptisk! Jag vet inte vad Sus & Idil kommer lura i mig att jag måste göra... Strip-tease till Alexander Ryback kanske, I know Idil likes it.

Jag ska börja plugga italienska! Eller det är planen iaf, om jag kan get my ass out of the wagon och faktiskt ringa skolan i fråga. En italienska kurs just nu vore trevligt! Så kan jag göra något de dagar jag inte jobbar... Mor + far betalar! Hoppas jag, annars får det va. Nästan två tusen kronor för 20 timmar! Det är 100 kr i timmen nästan.. Sjukt! Så jävla jobbigt är det inte att plugga själv... Vad än lösningen blir så tror jag att jag ska ge mig fan på att lära mig italienska flytande, något tredje språk vill jag ha. Säger jag nu, när jag känner mig taggad... När jag väl sitter där med konditionalis kanske jag inte är lika pepp.

Nu ska jag sova, annars får jag väl migrän eller liknande. Buona notte tutti!

Det jag har funderat över idag

Idag kom Kristian Luuk till mitt jobb och fikade med en kompis. Alltså prisa den människan, han verkar verkligen så himla sympatisk och jordnära. Jag har jobbat på lite olika ställen i den delen av Vasastaden ett par år och har stött på honom förut, och han är alltid lika trevlig. Dessutom är han så förbannat bra på det han gör, men låter inte det stiga honom åt huvudet som så många andra. Tummen upp för Kristian, när du bestämmer dig för att lämna Carina vet du att jag finns i krokarna...

En inte lika skön människa som kom till mitt jobb idag var en snubbe som är (vad jag förstått) en av våra många stammisar. Killen släntrar in och har knappt hunnit innanför dörren innan han skriker: "Jaha, så har man skällt ut värden också! Vilket jävla liv jag lever". Han sätter sig vid baren och det första han gör är att slänga upp sin plånbok på bardisken. I den ligger en dubbelvikt säkert en centimeter tjock hög med 500 lappar. Jag blir lite förblindad av pengarna och tänker på vilket trevligt resebidrag det skulle vara för mig. Mannen beställer kaffe, och jag väcks hastigt från mitt drömmande. Hursomhelst, han får sitt kaffe och lämnar inte stället på två timmar. Under de två timmarna sitter han och skryter med sin dryga röst om de otroliga summor med pengar som han besitter, i form av lite halvt oskyldiga men ändå så uppenbara kommentarer som; "Jaa de nya Euro-sedlarna är ju praktiska, en sedel är hela 5000 kr! Det är så bra med så stora sedlar, pengarna tar så mycket plats när jag reser annars" och "Jag orkar inte bo i Sverige längre! Så fort man vill ta ut 100 000 kr, MINA pengar alltså, från banken så måste de veta exakt vad jag ska använda de till!". Alltså. Maken till tönt får man fan leta efter. Jag störde sönder mig på honom, han hade ju uppenbarligen bra med pengar men att sitta och skrika ut det åt höger och vänster på ett café är fan bara desperat och tragiskt. Meeen jag erkänner att det kommer ta en stund för mig att glömma den där bunten med 500 kr sedlar...

Idag var det också en artikel i Metro om Afghanistan, en stor bild som visade hur en morfar eller farfar lärde sitt barnbarn röka opium-pipa. Tragiskt, bilden var så jobbigt talande. Jag mådde illa när jag såg den, Afghanistan är ett så otroligt tragiskt land. Att känna hopp om det landets framtid är inte lätt... Han kanske gör sitt barnbarn en tjänst, bedövar den smärta och ångest som landet inbringar dess invånare. Jag skulle nog också röka opium om jag bodde där?

Och sist men inte minst, allas vår Sverigedemokrat Jimmie Åkesson har än en gång lyckats med ett av årets mest korkade uttalanden. Han anser att man, för att få kontroll över det våld som finns i invandrartäta förorter, bör införa utegångsförbud i dessa områden... Jaha. Har käre Jimmie blivit alltför inspirerad av Hitler och lyckats inbilla sig att han bor i 1930-talets Tyskland, med tillhörande getton där människor har utegångsförbud?

Bä för Kristian, Bu för Jimmie (Alltså sorry men det kanske är lätt att vara bitter och fördomsfull när man själv ser ut som något som katten släpade in...).

Il calcio

Idag har jag jobbat på cafét, det gick bra, men var lite segt. Det som mest diskuteras på mitt jobb är fotboll. Och ju mer jag hör på det, desto mer blir jag övertygad om hur lite jag verkligen bryr mig. Fotboll är som mode, något som det läggs alltför mycket tid och pengar på, tid och pengar som borde läggas på viktigare och mer betydelsefulla saker. Fotboll är ett ämne som släcker lite av mitt hopp om jordens framtid, för fotboll är bara ett tidsfördriv som slukar pengar som små barn skulle kunna få äta och gå i skolan för. NO offense at all mot er som gillar fotboll, det ÄR kul, jag ska inte hyckla, jag tycker också det kan vara roligt att titta på fotboll och själv spela det (även om jag inte är så bra) men att fotbollsspelare tjänar sådana sinnessjuka summor äcklar mig rent ut sagt. Gäller iofs inte bara fotboll, utan sporter överhuvudtaget slukar ju så mycket pengar varje år så jag får svindel bara jag tänker på det. Och till vilken nytta?

Nu tänker jag sluta moralkaka mig och beklaga mig lite istället. Johanna har lämnat oss! Idag begav hon sig till London för att vara au-pair i ett helt år! Det känns helt sjukt på något sätt, men jag vet att hon kommer att ha ett helt otroligt år där borta. Hoppas jag själv tjänat ihop tillräckligt för att hälsa på flickebarnet!

Dagens sanning

Actions speak louder than words. Så är det bara, jag har fått det bevisat för mig alltför många gånger att det som en person gör betyder mer än det han eller hon säger. Det känns som att så många jag litar på och anser stå mig nära kanske inte alls ser på det på samma sätt som jag. Det känns som jag inte kan lita på någon alls längre.

Late night out

Men dock inte en late night partying, utan en late night babysitting. Jag kom seriöst hem för en halvtimme sedan efter att ha barnvaktat. Har aldrig hänt förut! Men det var skönt, sista tre timmarna kollade jag på TV... Och lucky as I am så körde SVT1 Brokeback Mountain! Herregud vilken sorglig film, jag höll på att börja gråta men hade jag börjat tror jag inte jag hade kunnat sluta så jag struntade i det. Att Heath Ledger är död nu gör ju inte det hela mindre dramatiskt.. Usch. Men den är så vacker på något sätt, deras omöjliga kärlek som de ändå gör möjlig på ett sätt.. Men som så många verkliga filmer så slutade den inte lyckligt. Jag blev som sagt lite ledsen i ögat men det var det värt, underbara film!

Jag jobbade på cafét idag också, det var fresh och helt ok kul. Återvänder dit på måndag, de som vill kan ju komma förbi och hälsa på så kanske ni kan få gott kaffe av mig.. Eller iaf köpa kaffe som är gjort av mig!

Imorgon ska jag på dop på dagen och ut på kvällen. Jag ska försöka göra något roligt av morgondagens utekväll, har inte haft riktigt kul ute på väldigt länge. Bara släppa på alla hämningar och vara lite galen! Kan ju jag behöva just nu, har varit lite väl mycket funderingar och seriösa tankar de senaste månaderna i mitt liv. Fick apropå seriösa saker svar från tönt SkiStar som, I quote; "Tyvärr inte kan erbjuda mig jobb under säsongen 09/10". Jag blir arg, det är säkert bara för att jag inte har bil och körkort... Tönt företag. Aja jag struntar i vilket för jag vill bort från det här landet i vår! Ut i världen vill jag, snarast! Det SKA fan bli så, hur lite pengar det än visar sig att jag har lyckats tjäna ihop. Om jag sitter kvar här mycket längre till så kommer jag slå rot och aldrig göra något av någonting. Fastna på ett kontor någonstans. Skaffa Volvo, villa och fyra barn. Nej. Hemska tanke. Hu. I vår ska det fan bli något! Klart slut, hejdå.

Mitt eventuella inköp

Det här är alltså Kate Moss klänningen. Den är ju fin... Men som sagt, 849kr-fin?! Men nu ska jag sluta tjata om min klänning och gå och lägga mig, jag är så sinnessjukt trött... Idag var en så galet lång dag. Men imorgon ska jag jobba på Salinos, och barnvakta på kvällen! Tjoho. Jag kommer behöva energin. Godnatt!


Go hard

Idag var jag ute på stan med Julia. Vi gick på Topshop, jag hämtade ut min skatteåterbäring och vi käkade lunch. Därefter gick jag till Operan för att prata om jobb, och sen passade jag på att ta en kaffe med pappa innan jag gick vidare. Jag provade en skitfin vinterklänning/tröja, från Kate Moss kollektion på Topshop... Jag har ju presentkort där från mina kära kompisar, funderade på att köra på tröjan men 849 kr?! Ovärt. Den var väldigt fin, men jag är osäker på om den var 849kr-fin.. Jag får fundera lite.

Och förresten blir jag himla glad när jag ser att Andrea och Anna läser min blogg! Och kommenterar gulligt dessutom :) Kram på er, jag saknar er!

Det finns både de lättare dagarna och de svårare, de när jag inte tänker på dig så mycket och sen de när det är det enda jag egentligen tänker på... Idag är en av de sämre dagarna, när jag inte tänker glada tankar utan bara är ledsen för att du gjort det du gjort. Jag förstår fortfarande inte. Je ne comprends pas. Det är typ de dagar när jag jobbar som jag inte funderar lika mycket, men så fort jag inte är pre-occupied by responsibilities så är tankarna fria att vandra vart de vill. Och det är ju lätt att förstå vart de då tar vägen.

RSS 2.0