The movie of Trainspotting

Choose Life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol, and dental insurance. Choose fixed interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisurewear and matching luggage. Choose a three-piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who the fuck you are on Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing, spirit-crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pissing your last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked up brats you spawned to replace yourselves. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that? I chose not to choose life. I chose somethin' else. And the reasons? There are no reasons. Who needs reasons when you've got heroin?



Men

Fan va jobbigt allt kändes helt plötsligt.

Min älskade mamma 44 år idag!

Grattis mamma! Stor puss och kram på dig <3 Jag älskar dig!

Nu ska jag slå in födelsedagsbarnets present och sen ska jag laga pasta och blåbärspaj till födelsedagsmiddag :)






Imorgon börjar det igen.

Idag handlade jag mat, för imorgon fyller mamma år och då ska jag faktiskt laga mat åt henne. Det blir en pastarätt med bacon och sedan en blåbärspaj till efterrätt. Blir nog bra tror jag, hoppas bara jag klarar av allting... Vet inte hur jag ska hantera prövningen av att laga mat, jag är ju nämligen inte så bra på detta. Aja, wish me luck!

Efter jag hade handlat så ställde jag mig och bakade fem kladdkakor till på lördag. Det tog mig typ fyra timmar att utföra detta projekt, inklusive städa upp efteråt då köket var mer eller mindre kaos. Sedan träffade jag Julia och Bianca, vi vandrade runt lite på stan och fikade. När Bianca var tvungen att skynda iväg till sin pianolektion, satt jag och Julia kvar och pratade om allt möjligt mellan himmel och jord, men mest ångesten över att skolan drar igång återigen. Jag vet, tänk glada tankar, tänk va roligt att få träffa kompisarna igen osv osv.... Jag VET det, jag tycker det ska bli superroligt att träffa alla roliga människor igen, men det kan jag göra utan skolan också! Jag vill inte tillbaka till stressen, till de tidiga morgnarna... Skojjar de med mig om att jag måste börja gå upp tidigt igen? Hur fan ska jag klara det?

Usch och fy vad jag är extremt ofattbart otaggad och ovillig. Godnatt.

Morningtime

Först av allt: Nej jag vill inte ha gratis smink, telefoner eller annat genom någon sida på internet - så om det är därför du tänkt kommentera så skit lika gärna i det.

Vaknade av mig själv klockan tio i åtta imorse. Jag förstår inte varför, har kroppen redan ställt in sig på att börja gå upp tidigt? Udda.

Nu ska jag fixa iordning mig för att dra ner på stan och träffa Elina, vi ska fixa min telefon och jag måste framkalla en film. Hittade den i mitt rum för relativt länge sen och kommer inte ihåg vad det är på filmen. Tror att den är minst ett och ett halvt år gammal, har inte använt vanlig kamera på lääänge... Så filmens innehåll kan bli intressant ;)

Aja, ha en bra dag!

Två dagar kvar.

Det är helt sjukt, men nu är det bara TVÅ dagar kvar till skolan börjar. Jag kan verkligen inte förstå detta faktum. Var f*n tog mitt sommarlov vägen? Mitt sista sommarlov innan jag ska bli vuxen på riktigt och börja leva mitt "efter-skolan" liv.

Oh well, idag gick jag på pappas föreställning, en barock sådan som han har dansat förra året också men nu tagit upp igen under en period. Han var såklart lika bra som vanligt, för mig kommer han alltid vara bäst, och jag var så stolt, så stolt. Efter föreställningen så drog jag in till stan och träffade Elina. Vi mötte så småningom Fredis och the three of us vandrade runt i staden och fikade lite.

Usch usch va tråkigt inlägg. Slutar innan jag själv somnar av det.

Min fina pappa är killen som sitter i vit skjorta till höger.

18-års dagen!

Idag är jag supertrött och väldigt sliten efter gårdagens firande av min 18-års dag. Men gud va kul jag hade!

Dagen började med att mamma, pappa och Pernilla sjöng för mig och gav mig frukost på sängen. Att pappa kom ända från Gärdet så tidigt på morgonen var supermysigt och jag blev så himla glad att hela familjen var samlad! Efter lite frukost och presenter så var familjen tvungen att gå iväg till jobb och fritids, men knappt en timme senare kom Elina hem till mig och uppvaktade. Fick en hembakad bulle med ljus i! Presenten var ett album fyllt med bilder, citat och minnen från vår tre år långa vänskap. Blev så rörd att jag grät, för gud va fin den var. Blev så otroligt glad för den!

Sen var det dags för oss att bege oss till min överraskning! Fick veta att vi skulle spela paintball, blev supertaggad! Vi begav oss till T-Centralen där vi mötte Julia, Emma med busken och Fredis. Därefter åkte vi fem ut till Upplands Väsby där vi irrade runt lite tills vi hittat rätt. Vi bytte om till stora militärdräkter och fick vapen och hjälm. Jag kände mig sjukt cool faktiskt, där jag sprang runt med vapen. Eller sprang och sprang, så snart vi kommit igång flög jag ner bakom ett plank och sköt frenetiskt rakt ut i tomma luften. När resten av gänget faktiskt försökte köra paintball, sköt jag prickskytte mot träden. Jag var lite för feg helt enkelt, men roligt var det! Jag skrattade hysteriskt mest hela tiden, och adrenalinkicken var enorm. Fredis var klart läskigast, han var the quiet observer och sköt väldigt precist och bra. Han var lite farlig där på paintball-banan helt enkelt.

Efter paintballen tog vi tjejer oss in till stan, utan Fredis nu, för att fika lite. Vi släpade oss fram, fuktigheten i luften plus vätskebristen i våra trötta kroppar tog ut sin rätt. Vi satte oss på ett cafe och pratade om gamla minnen och annat kul. Sedan begav vi oss alla hem, jag hetsade då jag skulle på middag med mamma, pappa, Pernilla och farmor. Hopp in i duschen, nya kläder och smink fort som bara den för att sedan rusa till tunnelbanan för att åka till Medborgarplatsen och Noodle House. Grymt god mat, gå dit någon gång, lokalen är superschysst, personalen är trevlig och maten som sagt supergod. En väldigt mysig födelsedagsmiddag blev det helt enkelt :)

Efter middagen följde jag farmor till tåget, och sedan pang bom hem igen där jag träffade Nina. Vi bytte om, jag fick min present av henne och sedan gick vi ut för att parta lite. Och fan va roligt vi hade! Det blev väldigt mycket av allting, och vi kom hem vid halv fem. Det blev alltså inte mycket sömn inatt, men åh va roligt det var!

Tack till alla som hjälpte till att göra min 18-årsdag till den bästa. Elina, tack för att du ansträngde dig så mycket och ordnade så bra! Det hade inte blivit ens hälften så bra utan dig min ängel. Fredis, Emma, Julia, Nina - Tack!!! Och tack till mamma, pappa och Pernilla för att ni är världens underbaraste och är den starka grunden jag står på och alltid kan falla tillbaka på. Och tack farmor för att du kom ner till Stockholm för att vara med på middagen! Det hade inte varit detsamma utan dig. Sist men inte minst, tack till ALLA som hörde av sig med gulliga SMS och telefonsamtal hela dagen - jag uppskattade det grovt och blev jätteglad!

Kram på er alla!

Regnig shoppingdag

När jag hade hämtat ut mina glasögon idag så mötte jag Emma vid SOUK-gallerian, vi gick ut på en shoppingrunda och hon went mad och köpte allt hon såg. Jag fick bara med mig ett par nya dansbyxor hem... Men ibland får man titta på istället för att delta, tänkte jag och funderade på om det kanske är det bästa med tanke på höstens resa till Rom. Kan tänka mig att notan på den resan kommer bli relativt saftig... Och den kommer nog svida en del i min tunna studen plånbok. Men det är okej, värt varenda krona att få spendera en vecka i underbara Italia!

Efter att ha fikat med Emma och planerat lite inför vårt projektarbete, så mötte jag Johanna vid Medis. Hon hade gos-Massi med sig, och vi tog med oss honom och gick till Vitabergsparken för att kolla på en dansföreställning. Tyvärr fick den ställas in efter ungefär halva föreställningen eftersom det regnade, men det var kul att se det vi fick se iaf! Och sist men inte minst så roligt att träffa Johanna igen, alltid lika mysigt :)

Fina Massi!

Jag har fått mina nya glasögon!!

I LOVE THEM!







Nu ska jag sova... snart.

Bikinin hänger på tork, mitt myggbett på vaden håller på att driva mig till vansinne och jag har packat väskan! Det är resultatet av min vecka i Näcksta, imorgon eftermiddag bär det av hem till Stockholm igen.

Det har varit supermysigt att vara här, har träffat släkt som man inte sett på länge, badat i Näckten igen (lika kallt som vanligt var det) och har rott ut med båten och fiskat. Jag har besökt graven, rastat Dante och ätit en massa god mat. Hur trevligt det än har varit här, så ska det ändå bli skönt att komma hem. Jag saknar alla mina kompisar, jag saknar min egen säng som faktiskt är den skönaste, och så saknar jag en fungerande mobiltelefon (Japp, jag är beroende av en mobil, det är lika bra att bara inse och erkänna...).

Jag har som sagt bokat danskurs nu, ska bli skitkul att komma igång med dansen igen. Känns som det var hundra år sen jag stod i danssalen och försökte nöta in koreografierna i huvudet... Blir bra huvudträning om inte annat alltså.

Gud vad jag känner mig tråkig och oinspirerad. Det här inlägget sög.

Om inte annat, så godnatt och hejdå.

Dansa

Efter många om och men har jag äntligen bokat höstens danskurs. Commercial Hip-Hop nivå F5. Låter ju grymt proffsigt, hoppas jag lyckas leva upp till namnet...

Nu ska jag försöka göra något av den här dagen.



Att försöka bli festfin på landet

Today is the day! Idag ska vi nämligen ha vår kombinerade taklags/släkt/grann-öppet hus som vi har förberett i en veckas tid. En massa bröd har bakats, potatissallader har hackats ihop och en massa annan god buffé-mat har lagats.

Jag packade ner en massa klänningar och liknande för att känna mig lite fin såhär efter en veckas rå-sunk på landet (vilket iofs har varit superskönt..). Inte tänkte jag på att det kanske är lite kallare i norra Sverige än vad det är i mitten av landet. Det är nu c:a 12 grader här och mina klänningsplaner överges ungefär lika snabbt som planerna på ett bad för att fräscha upp sig i sjön. Dusch fick jag dock låna uppe hos gulliga Carin, så att tvätta håret var snabbt avklarat. Nödlösning på klädfronten fick bli jeans och en skjort-liknande tröja, med en stor kofta över. Men vad gör man inte? Jag fryser ju.

Lite roligt var det när jag skulle sminka till mig lite och upptäckte att mitt smink typ förfrusit i väskan. Jaha, tänkte jag och kletade på en mascara som kändes som en diskborste i ögonen och en foundation som kändes som en krita. Lustigt det här, med landet och fåfänga. De verkar inte höra ihop. Undrar varför?

Försöker och försöker men det duger ändå inte.

Igår åkte mamma, Johan, jag, Pernilla och Nadja över till Kaxås i Offerdal (namnet är sjukt jag vet, lite småspooky), och hälsade på underbart härliga Kersti. Hon är hur ball som helst, har startat ett eget bageri i sin källare som hon nu jobbar hårt i med hennes man, har tre barn plus två styvbarn och klarar ändå av att hålla fanan högt.
Innan vi kom hem till henne åkte vi in till Östersund en snabbis, där jag fyndade ett par skor för 120 spänn plus en plånbok som jag letat efter länge och väl. Nöjde mig med en svart väldigt enkel till slut, men det är bättre än min babyrosa som nu är mer smutsrosa iaf...
Imorse väcktes jag av motorsågen vid 9, och gick sedan upp för att käka frukost. Tänkte ro ut med båten sen, det är väl ändå träning? :s

Jag börjar bli jävligt trött på en viss människa, som ALLTID ska trycka ner en och ge en massa skit för ingenting. Skaffa dig en annan jävla fritidssyssla och låt mig va ifred! Jag har ingen energi över till att ta emot ditt skitsnack hela tiden.

Frilufts-Ida

Imorse var jag uppe tidigt! Halv nio ringde mobilens väckarklocka och jag tryckte ner fötterna i gummistövlar och mötte Henke och Fredrik vid båten, för att ro ut och ta upp näten. Och va mycket fisk vi fick!! Typ 25 abborrar, 15 sik och okänt antal harr. Förutom all den ätbara fisken fick vi även en liten gädda (!) och 15 mörtar. Vi rodde hem med fångsten och rensade näten, och sen stod vi i två timmar och rensade fisk. Hela utflykten tog tre timmar, så by the time vi var klara var jag vrålhungrig då jag inte ätit någon frukost tidigare på morgonen....

Senare på dagen runt två så skulle Henke, Fredrik och min kära mor åka iväg med bilen ner till ett joggingspår. Jag följde, till min egen enorma förvåning, med och joggade faktiskt c:a 5 km. Okej, jag fuskade lite och promenerade vissa sträckor, men man måste ju börja någonstans. Klarade dock mer än jag trodde att jag skulle orka med, så det var en skön känsla, framförallt efteråt... Väl hemma igen hoppade vi i den iskalla Näckten och jag tvättade håret och höll på att tuppa av från kylan. Känner mig iaf fräschare nu än jag har gjort de senaste tre dagarna!

Kom precis hem ifrån en liten färd till Svenstavik, folket skulle ha dricka från Systemet så jag och bröderna Lundquist åkte dit för att fixa fram det. Efter lite strul med ett av Sveriges största dubbelmoral bolag så kom vi hem igen med det som folket önskat sig. Snart ska vi ha fiskmiddag med dagens fångst! For once så kan jag ta åt mig lite av äran till maten som kommer stå på bordet. Det känns bra :)

En liten dagens hyllning till min mormor, som är så otroligt klok och vacker på alla sätt. Jag älskar dig! Du gör mig starkare bara genom att finnas till.

Kväll

Efter en sanslöst god middag, åkte jag ut med Fredrik & Henke med båten för att lägga ut nät. Så imorgon blir det tidig uppgång för att ta upp nät som (förhoppningsvis) är fulla med fisk!! Hur det än blir med fisken så var det himla fint att åka ut med båten och se den nedgående solen färga himlen blodröd, samtidigt som fjällen lyste vita i bakgrunden.

Väl hemma igen spelade jag lite Jazz med familjen Lundquist, gick inte så värst bra... Men skyller på att jag inte spelat det på ett tag. Nu sitter jag nere i Nystugan igen och kollar på en pinsamt dålig välgörenhetsgala som American Idol organiserat. Riktigt dåligt och lame det mesta faktiskt, hoppas de fick ihop lite pengar till världens fattiga barn iaf.

Nu ska jag nog sova tror jag. Lantlivet tar ut sin rätt på mig verkar det som, lustigt eftersom jag inte har gjort någonting alls på hela dagen. Ska bli skönt att sova i vilket fall som helst.

Natt!

Näcksta-uppdatering

Nu sitter jag inne i Nystugan och knappar på datorn. Pernilla och Nadja röjer järnet, och mamma bakar kanelbullar. Det var tänkt att det skulle vara en gemensam aktivitet, men mamma fick snabbt husmors-känsla och avfärdade all hjälp. Så nu sitter jag bara och gör ingenting, trivs rätt bra med det också faktiskt....

På lördag ska vi ha fest här, det ska komma typ 50 pers som ska äta och umgås. Det var tänkt som en släktfest från början, men då varken mormor eller Carin var riktigt på det klara med var gränsen om släktingar dras så blev det snabbt mycket mer folk än bara släkten. Hur som, det lär bli intressant, speciellt om det börjar regna och 50 pers ska springa runt med paraplyer på vår lilla gård.

Hej så länge!

9 dagar kvar.

Nu när det börjar närma sig min födelsedag så funderar jag lite på hur jag ska fira den. Elina verkar ha något inplanerat för dagen, och sen på kvällen tror jag det blir en vanlig middag med mamma, Pernilla och pappa. Kanske en italiensk restaurang? Gud, så otippat. Det hade ju ingen kunnat gissa sig till.

Jag har också funderat på vad jag skulle vilja ha i 18-årspresent, och bara kommit fram till en mobiltelefon och en rund säng. En rund säng har jag velat ha ändå sen jag såg musikvideon till låten Lady Marmalade med Christina Aguilera och gänget, där de ligger och kråmar sig i en rund säng med blodröda sidenlakan. För mig räcker det med den runda formen på sängen, men lite sidenlakan till skulle inte vara fel.. Åh soaked in luxury varning på den.

Sängen tror jag faktiskt inte jag kommer få. Pengar är ju alltid bra att ha. Men om jag skulle komma på något konkret som jag vill ha vet jag liksom inte? Jag har så mycket! (Låter lill-gammal men det är okej...)

Idag anlände jag hursomhelst till Näcksta, tog tåget upp och kom hit vid tre. Använde tågresan till att läsa och kolla på The Office på datorn. Sjukt rolig serie, jag skrattade högt för mig själv och mina "tåg-grannar" såg smått rädda ut. Men det är ok.

Nu ska jag kolla vidare på The Office. Det är svinkallt här uppe by the way. Jag har frusit konstant sen jag steg av tåget. Jag kommer frysa konstant nu i en veckas tid. Det blir till att knarka te.

Hej så länge!

Oh, happy day!

Underbara nyheter gott folk!

I höst ska Keane släppa sin nya platta!! JAAAA! The due-date for their album Perfect Symmetry är den 13 Oktober. Knowing Sverige så lär den väl släppas här i typ December, men det är okej, den som väntar på något gott.... Fan va underbart att få skämma bort öronen med deras underbara toner och stämmor igen. I simply can not wait.

3 droger

1) Dizzee Rascal ft. Calvin Harris - Dance Wiv Me

2) Crossfire ft. Al Azif - Lady

3) Lady Gaga ft. Colby O'donis & Akon - Just Dance



Grattis!

Grattis älskade syster Pernilla, som fyllde 9 år igår!

Jag älskar henne av hela mitt hjärta. De nio år som hon har funnits i mitt liv har varit en större gåva än någon någonsin kunnat ge mig. Hon gör mig stolt och lycklig. Hon får mig att skratta. Hon är världens bästa!



Mina planer.

Nu när hösten så sakteliga börjar närma sig så har jag börjat fundera över hur den egentligen kommer se ut. Jag har kommit fram till att mitt lilla "schema" kommer se ut ngt ungefärligen som såhär:

1) Hiphop/street dans med Elina, måndagar 20.00-21.30 (Detta om jag kommer med dvs...Har inte anmält mig än hehe glömde den lilla detaljen).
2) Jobb på restaurangen, gärna två kvällar i veckan.
3) Jobb på TT, gärna på söndagarna.
4) Barnvakt åt Charlotte, en dag i veckan.
5) Skolplugg (seriöst sådan nu i trean).
6) Hemskt gärna träningssimning, en-två ggr i veckan.
7) Någon form av social life, på den tiden som blir över.
8) Ordentligt med sömn så jag pallar.

Hur F*N ska tiden (och min energi) räcka till?!

RSS 2.0