London!

Imorgon smäller det! Efter mycket förberedelse, snack och packande så ska det äntligen ske! Imorgon ska jag till LONDON. Underbart! :D Hejdå kalla Sverige, skitläxor, stressdagar osv. Det ska bytas ut mot skivbutik, främmande utbytesfamilj och några grymma tio dagar i en av Europas dyraste och antagligen också ballaste städer.

Kommer nog inte få något tillfälle att skriva i London, är inte säker på att jag har någon lust att spendera tid framför skärmen heller. Så vi hörs om tio dagar! Ha det bra alla fina människor här i Svea Rike.

Kramar,
Ida.

      Hejdå till Sverige på ett tag :)

R.I.P.

På den ovannämnda restaurangen åt jag middag idag, med pappa och Pernilla. Väldigt mysigt måste jag säga :) Nu får jag inte träffa dem på två veckor så fick passa på.

Idag så hade vi hembesök på Integrationsveckan, min grupp drog hem till Eric som var så vänlig och bjöd hem oss alla. Vi käkade chips och tränade på hans träningsmaskiner, så det blev nog + - 0 där tror jag... Eric hade dock ett skitfint rum! Väldigt mysigt och perfekt för fest. So, what do you say?

Klippte mig efter skolan, det blev inte särskilt stor skillnad från förut, men det känns fräscht iaf. Min frisör är verkligen bland de mest proffsiga och trevliga som jag stött på, credd till henne!

Pratade med farfar idag, insåg att jag måste åka och hälsa på mina älskade farföräldrar snart. Jag saknar de och har en hel del tid att ta igen...

Kom hem efter middagen med pappa+syster och fick veta att min gammelmorfar också gått bort, det betyder att både gammelmormor och gammelmorfar gått bort inom loppet av två-tre månader. Det stämmer nog det där som de säger, att man inte kan leva utan sina vänner och makar. R.I.P. Edvin.

Jag saknar farfar & farmor.
Ida.


Jag, Pernilla, Farmor & Farfar.

Coldplay

Come up to meet you,
Tell you I'm sorry,
You don't know how lovely you are.

I had to find you,
Tell you I need you,
Tell you I set you apart.

Tell me your secrets,
And ask me your questions,
Oh let's go back to the start.

Runnin' in circles,
Comin' up tails,
Heads on the science apart.

Nobody said it was easy,
It's such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be this hard.
Oh take me back to the start.

I was just guessin',
At numbers and figures,
Pullin' the puzzles apart.

Questions of science,
Science and progress,
Do not speak as loud as my heart.

Tell me you love me,
Come back and haunt me,
Oh on I rush to the start.

Runnin' in circles,
Chasin' our tails,
Comin' back as we are.

Nobody said it was easy,
Oh it's such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be this hard.
I'm goin' back to the start.


Underbara låt, underbara låttext.
Ta in den och njut.


Söndag

Först för att försvara den dåliga uppdateringen av bloggen; jag skrev ett långt och bra inlägg i fredags. Sen krisar sig iMac:en och all text försvinner. Jag blev lite halv frustrerad på denna lilla incident så det blev inget mer sen på två dagar. Synd, men nu är jag tillbaka igen! Harder, better, faster OCH stronger! :D Just att jag är "harder" vet jag inte hur ni ska tolka, men så är det iaf.

Hur som helst, i fredags dansade vi magdans på jympalektionen, det var skitkul faktiskt. Killarna var mycket bättre än vad vi trott (och hoppats) på. Credd till Calle som hade väldigt snygga höftrörelser! VI begav oss sedan av till Hallwylska palatset, kollade in Whilhelminas överflöd och sedan slutade vi. Hette hon ens Whilhelmina? Jag kanske bara tänker på staden i Norrland.

På lördagen jobbade jag, sen gick jag på "Singin in the rain" med mor, syster, morfar och plastmormor. Det var väldigt trevligt, jag säger aldrig nej till att se en ursnygg Rennie Mirro hoppa runt i regnet. *Grr*

Idag gick jag ut på stan för att hitta något fint till Rasheena och hennes föräldrar, som jag ska bo hos i London. Dock så insåg jag snart att det är väldigt svårt att köpa presenter till folk som man aldrig träffat eller pratat med (dvs. det slutade med att jag inte köpte någonting alls). Jag ska bege mig ut senare i veckan, misstänker att det slutar med en Dalahäst och en påse Bilar. Efter lite planlöst vandrande så träffade jag Johanna. Mycket trevligt måste jag säga, vi uppdaterade varandra på livets stilla (men spännande) gång, och fikade lite på Non Solo Bar. För övrigt ett väldigt trevligt café!

Imorgon börjar den åh så påkostade Integrationsveckan på Blackebergs Gymnasium. Det lär bli intressant och spännande, så mycket hemlighetsmakeri som förekommit runt det hela ;D

Ha det bra,
Ida.

Rennie, you are my John Travolta.

Alla Hjärtans Dag

Det första som hände imorse var att jag fick choklad av min kära pappa. Det var roligt, levande amerikanska kultur! Tur att han bevarar den.

Skrattade mycket idag, det började med att jag kom till skolan och upptäckte att jag hade en sarrefläck på tröjan. Dock så var det ju givetvis inte det, jag tror jag spillde tandkräm eller något imorse så bråttom som jag hade i min iver att komma till italienskan. Som tur var hade jag en extra tröja som jag snabbt bytte om till. Resten av dagen fortskred smärtfritt och jag skrattade som sagt mycket, speciellt när vi på London-lektionen kollade på kanske en av världens mest udda människor vandra in och ut genom okända människors hem för att visa det typiskt brittiska boendet. FIck prata lite ordentligt med Lidija idag, äntligen, vi har knappt snackat de senaste månaderna. Har varit en stor avsaknad av det kände jag, så det var roligt att få spend some time med henne idag :) Det roligaste var efter lektionen då vi skulle släpa oss hem, flumtrötta som vi var får Lidija ur sig något i stil med Tunnishbanish, jag fattar ingenting och ramlar ner i framstupa sidoläge som följd av en extrem skrattattack.

Det var lite lovestämning idag i skolan iaf, det fanns kramrutor lite varstans och choklad delades ut mellan skolans sötaste kärlekspar (utan att nämna några namn...). Jag fick också en ros faktiskt, av Emma, hon hade visserligen hittat den på golvet men jag tackade och tog emot. Haha. Och tro det eller ej men jag fick äta ett VANILJHJÄRTA också! I could learn to love this day.

Hur som helst, nu sitter jag med den förbannade svenska boken och har inte öppnat den ens. Jag tänker istället på att det nu bara är EN vecka kvar tills jag ska åka till London för första gången! Det ska bli så grymt roligt! Alla börjar tagga till nu och prata om packning åt höger och vänster. Det kommer bli mycket papper att fylla i insåg jag idag, men det ordnar sig nog det också. På något vis. GLAD ALLA HJÄRTANS DAG ALLA!

Kram,
Ida.

Här följer lite bilder på folk som är värda att hyllas denna fina dag:




Nick Valensi (time will come, you will realize you don't want your wife, and then i will be here waiting for you), alla i klass Sp2c, alla UNDERBARA tjejer från Rödaberg, Emma, Elina, pappa, mamma, Pernilla, Farbror... Det finns många fler, men bilder har jag inte! :( Ni kommer med så fort jag får fram bilder. Promise!

Lill-Lördag.

Idag är det alltså onsdag, a.k.a. lill-lördag. Vadå lill-lördag förresten? Halva fula skolveckan är ju kvar. Och hej, jag är positiva Ida. Rewind, nu ska jag bara vara jättepositiv!

När nu London-veckan böjar närma sig insåg jag idag till min förfäran att min kappa ser för j*vlig ut! Jag vet inte riktigt om jag vill åka till London med en hobojacka. Därför skulle det vara jätteschysst om någon har en vårjacka att låna mig som jag kan ha när jag är där, jackan kommer givetvis återvända till Sverige i utmärkt skick. Faktiskt möjligt att den kommer tillbaka ännu snyggare än när den åkte! So, någon som är intresserad?

Har insett en annan sak, dvs. att jag aldrig skriver någonting vettigt på min blogg över huvud taget. Jag skulle nog tycka min egen blogg var skittråkig om jag som utomstående skulle läsa den. Kom gärna med kritik och kommentarer ni som läser den.

Imorgon är det alla hjärtans dag, det kommer ju bli spännande. Undrar hur outröttligtuppfinningsrika-Blackan ska fira denna för många kära, men för många även deppiga, dag. Jag ska själv spendera den med "Den Levande Litteraturen". Kanske ska dra ut på en sista minuten blind-date med ngn människa från Citys kontaktannonser? Men fan, låter ju inte helt dumt, kanske kör på det ändå. Hur som helst, så kan man ju faktiskt passa på att under morgondagen "spread some love", lite mer än man brukar. Det behöver inte vara på någon pojk/flickvän, kör hårt på kompisar och familj istället. Det ska i alla fall jag göra. Nu däremot ska jag iväg och vara ambitiös gymnasie-elev.

Älska mer,
Ida.


En människa jag aldrig kommer sluta älska, min underbara lillasyster. Hon gör mitt liv bättre.

Tråk-tisdag.

Jag har precis kommit hem från skolan, har slagit mig ner med "Den Levande Litteraturen". Det är inte helt omöjligt att det är en av de mest pretentiösa böcker som någonsin skrivits. Dock misslyckas den totalt med att fånga någons intresse över huvud taget, inklusive mitt, så jag fastnade framför min blogg istället.

Jag sitter med Biancas klänning på mig, den är så himla fin tycker jag! Dock så vill hon ha tillbaks den imorgon, funderar på att packa ner den i en resväska och emigrera till Italien?

Ikväll ska jag barnvakta min kära syster. Kul för henne, när jag kommer sitta djupt försjunken i en bok om litteraturhistoria... Någon som vill komma över och leka kurragömma med barnet?

Jag har kommit fram till att mörkret och kylan inte gör någon nytta alls, det är mysigt fram till den 24:de december, sen kan det räcka tycker jag. Lösningen på detta problem har jag äntligen kommit på, alltså: Jag emigrerar till Jamaica! Reggae, sol och vackra stränder till folket.

Emigrera mera,
Ida.


Bara den där skylten får mig att vilja åka dit... Inte bruden dock.

Söndag

Nu är det återigen söndag. Det känns väl sådär tbh. Söndagar är aldrig kul, det är verkligen helt otroligt hur söndagsångesten lyckas smyga sig på varje vecka.

Fredag: Jag jobbade efter skolan, och sen drog jag hem och degade hela kvällen. Mådde lite halvbra, så det kanske var bäst det.
Lördag: Jobbade då med, det gick faktiskt inget vidare. Det brukar vara roligt att jobba men igår hade stockholmarna fått en dryghetsattack och det var ingen hejd på alla Östermalmskärringars gnäll och nyrika Vasastansäckels otålighet. Det var helt sinnessjukt, till slut ville jag bara skrika åt folket och sen sätta mig ner och gråta en skvätt. Det gjorde jag dock inte, utan tröståt vaniljhjärtan istället. Bra terapimetod faktiskt, kan jag rekommendera till alla! Mer kärlek i form av vaniljhjärtan till folket. På kvällen gick jag på klassåterträff/födelsedagsfest för Leona från min gamla klass. Det var helt sjukt att träffa alla igen, men väldigt kul :) Fick dejà vu bigtime...
Idag: Flyttade jag till pappa. Den enda som var hemma var Farbror, trodde jag tills jag såg en likblek pojke sitta i soffan vid matbordet. Jag fick hjärtklappning och skrek, men insåg snart att det endast var en docka. Jag gick fram och petade lite på den för att typ säkra läget, men den rörde sig inte så jag släppte den.

Fortsättningsvis så är jag otroligt taggad på Londonresan nu! Den börjar närma sig och jag är så jäkla förväntansfull. Woo!

Goodbye,
Ida.

Ett helt klart underskattat bakverk.


  

QX

Dagens bra:
- QX galan som faktiskt var rätt rolig att kolla på med alla dess glada och färgstarka homo-, trans- och bisexuella människor.
- Tess roliga blogginlägg.
- Att min okäre fotolärare Sven inte råsågade mina bilder for once.
- Att vi hade fotoredovisning vilket innebär att vi inte har fotolektioner på ett par veckor framöver.

Dagens dåliga:
- Danny och Terese uppträdande på QX galan.
- Jag åt en bulle för mycket på jobbet.
- Jag började 8.00, slutade 16.00.
- Jag fortfarande inte vet vad jag ska göra som London projekt, några idéer? Kom gärna med förslag... I need it.

Imorgon är det fredag och då är det snart helg, dvs time to PATT. So patt on people! Det vill och ska jag göra!

Godnatt och sov så gott!
Ida.


       Jag kör min egen version av PATT hemma hos Elina.

P.S.

Om ni har tråkigt någon gång, ska ni kolla in följande blogg: www.sexkvinnor.blogg.se och sedan klicka er vidare till Terese sida. Jag skrattar HÖGT och LÄNGE så fort jag ens öppnar den här bloggen. Hysteriskt jävla rolig! So spend some time. Det har jag gjort.

För övrigt blir jag galen på att jag inte kan ändra inställningar på min egen för tillfället väldigt okära blogg?? Hjälp?! Jag sliter mitt hår.

Tack för mig,
Ida.

Annat pryltrassel, dock denna gång med en låda... Snälla hjälp mig någon.

Konstig onsdag.

Idag var det bara knasigt rakt igenom. Först hade vi matte c, det säger sig ju självt varför det inte var så bra. Jag får ingenting gjort! Dock börjar jag förstå lite... Rätt stolt är jag faktiskt. Efter det hade vi Staden & Framtiden, jag vet inte vad det var men all teknik flippade ur och jag fick ett nervöst sammanbrott. Sen hann ingen i min grupp käka lunch, plus att vi kom typ 20 min sent till svenskan. Mellan engelskan och historian frossfikade jag, Emma, Johanna, Tess och Sus i kafeterian. Vi massakrerade en bakelse och slängde smulor i Sus vatten. Det var lätt dagens höjdpunkt! Sist men inte minst somnade jag på historian, mitt framför näsan på Anna som såg lite halvglad ut...

För övrigt snackade jag med min kära exchange partner, och jag ska tydligen gå på Bloc Party när jag är i London! Underbart roligt! Den veckan kommer nog bli väldigt lyckad tror jag.

Dagens credd går till Terese, Calle och Johanna för att de är så förbannat roliga!

Hejdå alla glada,
Ida.

See you in London darlings.

Studiedag/Fettisdag

Idag var det studiedag, och en otroligt bra sådan dessutom. Idag på förmiddagen var jag och red med Elina och hennes klass. Det var GRYMT roligt! Jag fick ett jättefint sto, en skimmel som heter Lady Pré. En rolig och lite halvt oförutsägbar häst ibland... Men det var grymt, jag tror att dansen nästa termin kommer bli utbytt mot ridningen om jag ska vara ärlig...

Efter ridningen så tog jag ett ömt farväl av Elina och hennes klass och begav mig sedan iväg till jobbet. Där var det för övrigt kaos, det var minst tio personer i kö i denna lilla lokal hela tiden jag jobbade, dvs. från två till halv sju. Största anledningen till det var att vårt bageris semlor hade blivit utnämnda till stans bästa, så grattis på oss! Jag var i slutet på dagen mer eller mindre död i alla kroppens delar.

Väl hemma igen käkade jag en semla med min mamma och sötsyster, och nu ska jag sova. Imorgon är det back to Blackan!

Gonatt,
Ida.


Söta Lady Pré  (Snart ska jag sluta nörda mig med hästbilderna, jag lovar)

Efterord

Idag är det söndag! Och oj va fort helgen har gått, som vanligt... Som ni kanske märkt har det varit lite dålig uppdatering på bloggen, detta beror på att jag varit på landet hos Emma. Sov där från fredag till lördag, det var mycket trevligt. Vi spenderade dygnet med att käka nudlar och kolla på Vänner. Speciellt kul var det för att jag inte träffat Emma på hur länge som helst...

Lördagen gick ut på att flytta till modern, och sedan dra ut till Elina. Vi laddade ner både galen och bra musik, och träffade även två kära vänner till henne. Det var trevligt, och lugnt, och klockan tre däckade vi i sängen.

Idag kollade vi på Remember the Titans (BRA film!) och sedan for jag hem till mor min. Där väntade min galna syster som lyckligt deklarerade att Ronja Rövardotter var på TV. Jag försökte lite pedagogiskt berätta för henne att jag inte ingick i målgruppen, och satte mig istället för att skriva det här.

På tisdag ska jag äntligen få rida igen!! Jag ska följa med Elina och hennes klass, och vi ska rida en lektion på min gamla ridskola. Det ska bli så  otroligt roligt! Är redan taggad..

Imorgon är det monday, bloody monday.
Ida.


   Vackra Vichy, en av hästarna på ridskolan.

RSS 2.0