Min middag

Igår berättade jag om att jag skulle bege mig ut på äventyr till mataffären och försöka få ihop en någorlunda god och nyttig middag till mig själv. Och, jag lyckades faktiskt. Det som var så otroligt oväntat var att det faktiskt blev GOTT också! Gott, nyttigt och jag lagade maten och kom på idén alldeles själv. Woop!

Det gäller att glädja sig åt de små sakerna i livet.


Tisdag

Idag har jag städat hela dagen! Rensat bilder på datorn, dammsugit, rensat papper och hittat en massa anställningsbevis som jag kom på att jag kanske borde ha lite koll på.

Hur som, kylskåpet är helt tomt på mat, det finns ingen pasta i skafferiet och jag börjar bli lite hungrig. Eftersom min kära mor tycker att jag är en lat tonåring som inte gör ett skit hemma (även om jag tycker det är bullshit och inte sant någonstans) sa hon åt mig att get a grip och gå till affären. Så jag ska göra det nu. Även om jag inte vet vad jag ska köpa för jag kan ju inte laga mat. Det börjar faktiskt bli lite pinsamt... Men men.

Först måste jag duscha. Jag känner mig lite äcklig. Snart kommer Elina hit, får väl se vad vi hittar på... ;)


Excitement!

Imorgon kommer Becca & Jim hit från US & A!!

Astaggad, har inte träffat Rebecca sen jag var i USA år 2006. Det var fan 2 år sen! Börjar bli dags att åka dit igen... Men tills det sker, så får jag nöja mig med att de kommer imorgon. Och det duger så bra det också.

Jippi!


Underhållning.

Elina säger:

mörk och lite mystisk, spelar i ett halvkaggigt band, röker och dricker bara whiskey. heter John Mayer vars pappa kommer från London. Päronen är stenrika och har hus utsprida i Europa men John eller Johnyboy som han kallas av bandpolarna vill slå igenom på egen hand. Gick ut skolan bra mycket välgodkända betyg men vill kunna leva på sin musik

Ida säger:

hahahahahahahhaha!!!

Elina säger:

Träffade Ida i en halvrökig men välkänd och omtyckt klubb på söder där hon extra jobbade som bartender. Han föll de isblå ögonen och det busiga leendet. Har kilat stadigt i 2 år nu. Hon älskar honom för att han vill slå igenom själv och inte ha pappa som backup. Men är sugen på alla de miljoner som väntar hos svärföräldrarna

Ida säger:

HAHAHAHHAHAA

Elina säger:

(låter som baksidan på en film)

Ida säger:

ÅH nej

Elina säger:

THATS IT

Ida säger:

i aint sayin she a golddigga...


Jag vill ha.


Lite bilder

Hittade en toppenfin bild på rosorna som finns på mormors veranda här i deras hus (det var i den där hängmattan jag låt och njöt idag):



Och här är en gammal bild från när jag, mormor och Pernilla planterade blommor i Näcksta i våras:


Semesteeer!

Nu befinner jag mig på Västkusten hos mormor och Christer. Så underbart skönt!! Jag känner mig så harmonisk :) Kom hit vid ett, vi åkte direkt hem, fikade lite och sen däckade jag i hängmattan. Där sov jag sedan i ungefär 2 timmar svajandes i solen. PRECIS vad jag behövde och ville göra, känner mig redan som en ny människa! Två dar till av det här och sedan åker jag till morfar i Blekinge för lite quality-time med den delen av släkten. Oh underbara ofattbara semester!! 


20 tidningar och 20 vindruvor senare...

3 timmar kvar, sen är jag done and out of here.

Danne var så vänlig och kom förbi för att tala om att en fot, en MÄNNISKOFOT flutit i land på Tylösands strand. Underbar information, kommer sluta med att jag hamnar mitt i en mordutredning istället för den så välbehövda solsemestern... Men vad kan man göra, jag skrattar bara. Det bästa med nyhetsnotisen var: Något samband mellan fotfyndet och de fem fötter som på ett år flutit i land på Kanadas Stilla Havskust ser Joakim Sjölander inte i nuläget. Jamen dåså, då känner jag mig ju mycket tryggare. Är det något nytt tortyrmoment, att hugga av folks fötter i tid och otid?

Hursom, känns väl kul att veta om det. Ibland tjänar man på att jobba på TT, man får all information innan alla andra. Nu slipper jag iaf shocken när jag kommer ner...

Art Of Storytelling

Slick Rick är grym! Riktigt underskattad rappare, jag är inte så värst mycket för hiphop-rap men han har grymma beats och riktigt bra texter. Man slipper ett evigt; "fuck my fucking hoe bitch" osv... Jag låter gammalmodig eller ngt, I know, men Slick Rick skriver coola texter utan att leka gangster.

Spenderade kvällen hos Johanna, vi lekte med hennes valp Massi och fikade. Väldigt mysig kväll! Precis vad jag behövde efter en dag på jobbet. Fick låna en massa skivor av henne, bl.a. Slick Rick skivan. Alltid lika roligt med ny musik, något som kan pigga upp när vädret är såhär tråkigt... Men nu ska jag sluta tjata om vädret.

Skulle ha träffat Emma ikväll också, long time no see, men det blev för sent så lunchar med henne imorgon istället. Nu ska jag sova!

Sommar?

Skitväder! Hade en svart American Apparel klänning med leggings och en kofta och jag höll på att frysa ihjäl. Nej tack till kalla somrar! Nu får vädret faktiskt ta och vända, lagom till att jag ska sluta jobba. Det vore väldigt skönt OCH väldigt trevligt med tanke på att jag åker till Tylösand om 2 dagar. Där nere vill jag inte att det ska regna... Sol och bad hade jag snarare planerat in.

Nu ska jag kila iväg till Johanna för att fika lite. Det får bli jeans. Tänker inte gå utanför dörren något mer idag utan ordentligt med kläder. Sad but true.

Au-pair?

Befinner mig på jobbet, relativt lugnt nu eftersom industrisemestern satt fart? Eller är det därför, antagligen inte... Hursom, jag letar på nätet efter bloggar om au-pairer i Italien! Känner att jag ska börja researcha för egen del, och kom på att man alltid kan kontakta folk som redan är au-pairer där nere. Någon som vet nåt ställe man kan få information ifrån?

Godnatt.

Nu är jag hemkommen från att ha varit hos farmor. Vi har pratat massor om det mesta, precis som jag ville och hoppades att vi skulle göra. Det känns så himla bra att jag spenderade helgen med henne!

 Imorgon är det back to work. Sen drar jag till Västkusten på onsdag. Give me sea and sunshine!




Åh <3

Oh no, god damn
I missed the last tram
I killed a party again
God damn, god damn
I wanna sleep in my bed
I wanna clean up my head
Don't wanna look this dead
Don't wanna feel this dread


À la Uppsala

Ida befinner sig numera i en annan, bättre stad! Eller något i den stilen iaf... Efter en galet seg dag på jobbet där varje minut som passerade utan ett svimmningsanfall var en gåva från ovan, begav jag mig mot Centralen för att ta tåget till farmor i Uppsala.

Vi har ätit thai-mat, mumsat jordgubbar på balkongen och pratat gamla anekdoter från 1930-talets Norrland. Vi har pratat en del om farfar också, oundvikligt ämne såklart och det är lika jobbigt varje gång. Om du bara kunde komma tillbaka, finns väldigt lite jag inte skulle göra för att få ha dig här hos oss. Det är här du borde vara. 

Imorgon ska vi åka ner på båtvarvet med matsäck om vädret tillåter. Jag ska för övrigt sova till minst tio, imorse var jag mindre lycklig då klockan ringde halv sju och sa åt mig att fixa kaffe till lattestans invånare. 

Puss och godnatt! 
 


 

Ida aka Pärlan

Hahahahahahahahaha.....


Nya glasögon!

Jag ska förse mig själv med ett par nya extraögon, och väljer mellan två par.

Valet och kvalet mellan dessa två alltså:

Sekreterarglasögon eller.... Gubbglasögon?

23.57

När jag börjar skriva det här inlägget är klockan tre minuter i tolv på natten. Så nu vet ni det.

Efter jobbet träffade jag Tina och vi fikade två gånger. Så gick det med Idas nya hälsosamma liv! I'm doomed for a life as an obese.

Efter det åkte jag hem till pappa och väntade lite på honom, vi pratade lite och sen skjutsade han hem mig. Kom hem och har bara softat sen dess. Såg en skitfin bild på tjejerna från klassen, från avslutningsdagen. Lägger upp den här!




Men nu ska jag sova. Imorgon ska jag jobba kväll = inte tidig uppgång. Halleluja!
Godnatt!

Ännu en effektiv dag på jobbet.

Nu har jag bestämt mig för att åka ner och hälsa på min kära släkt. Det får bli nästa vecka, när jag är jobbledig. Tar först en sväng till mormor på Västkusten och sedan hälsar jag på morfar på andra sidan landet. Tror det blir jättebra, och antagligen också jättedyrt eftersom jag inte har bokat tågbiljetter än....

Hursom. Igår träffade jag Elina efter jobbet och vi vandrade runt på stan, käkade grym mat på Café på Odenplan (kommer bli mitt nya hängställe no lie) och sedan gick vi hem och såg Moulin Rouge. Det är något med mig och den filmen, jag sitter som fötrollad genom de hela 2 timmarna trots att den faktiskt är lite halvnördig from time to time. När Satine i slutet av filmen dör i armarna på sin älskade Christian, satt jag med darrande underläpp och försökte torka bort tårarna lite diskret. En blödig kärleksfilm, och jag sitter och snorar i soffan. Jag tror att jag börjar bli gammal.

Credd dock till Ewan McGregor för att han är så himla bra i den filmen! För att inte tala om Nicole Kidman.. Btw så vill jag ha hennes blodröda klänning i 18-års present. Ni vet, den med stor rosett i ryggen? Bra, nu vet ni det.

   Come what may.


Jag har lite tråkigt.

Och gör inte det jag borde göra.

Dagens snyggaste fotbollsspelare: Mikael Ballack




Mitt nya liv

Klockan är kvart i nio och jag har precis sorterat dagens tidningar på jobbet. Och majoriteten av mina kompisar har inte ens gått upp för dagen än. Jag känner mig oerhört effektiv.

Jag skrev i min blogg för ett tag sedan, någon gång i våras, att jag skulle börja mitt nya, hälsosamma liv. Det gick ju för att vara ärlig inte speciellt bra. Det gick faktiskt åt helvete, för det höll bara en dag... Men nu har jag bestämt mig för att ta nya tag! Nu ska jag faktiskt bli hälsosam. Det börjar idag, och ska hålla hela sommaren.

Woop.

Wish me luck, God knows I need it.

RSS 2.0