Underhållning!

Hittade en rolig bloggsida på nätet, där folk lägger upp bilder på "Arga lappar" som de hittat på diverse ställen. Så sjukt roligt, för just arga lappar är extremt underhållande. När folk är arga har de:
1) Väldigt svårt med grammatiken, vilket leder till att det både blir syftningsfel, men också helt knasig stavning på det mesta.
2) Återgått till en pubertal upprorisk fas, dvs. humorn, taktiken och hela budskapet av den arga lappen blir väldigt barnslig och allmänt löjlig. För oss som läser lapparna och befinner oss i ett neutralt sinnetillstånd blir detta väldigt komiskt. Även om författaren till lappen i fråga lyckas hålla sig borta från barnsligheten så spårar det ofta ur genom att väldigt hetsiga hot förekommer.
Min favorit hittills är den här lappen:

Följande meddelande står på lappen:
"Till du som stal min cykelventil den 21/10 utanför *kan inte tyda platsen*
Må helvetes eldar pina din kropp. Jag ska kidnappa din förstfödde, lägga brödsmulor i dina sängkläder och bränna din brevlåda. Ditt liv kommer präglas av evig motvind och härsken mjölk och försenade bussar.
När du minst anar står jag bakom din rygg."

Alltså HAHAHA vilken HUMOR. Shit vilken ilska man kan förmedla. Och hoten var fan inte att leka med... Vem vill leva ett helt liv med härsken mjölk?

Kolla in: www.argalappen.se när ni har en stund över, för mer roligt arga lappar!

Dag 3

Idag har jag varit jämförbart produktiv faktiskt!
- Jag gick upp nio och gick iväg till vårdcentralen, där jag fick det konstaterat att jag har halsfluss.
- Sen vandrade jag iväg till Apoteket och hämtade ut penicillin. Hur jag ska lyckas svälja dom med den här halsen är dock ännu en gåta som skall lösas.
- Efter det gick jag till Stadsbiblioteket och lånade böcker om Afghanistan.
- På hemvägen lyckades jag avfärda en jättesöt Greenpeace-kille för andra gången det senaste halvåret.
- Väl hemma kokade jag blåbärssoppa och te.
- Kollade på Morgonsoffan. Haha, kuuuul program, visserligen rätt lame humor ibland men har man varit hemma i 2½ dag så är man inte så kräsen längre.

Förresten, filmtips från den som aldrig kollar på film (enligt Emma Slemma). Men ha, jag kollade på en film igår som var asbra! Den är från 1954, och heter Storstadshamn. Trots att filmen är rätt gammal så var den sååå bra! Och jag är inte så jätteförtjust i gamla filmer heller... Det var inte heller till filmens nackdel att Marlon Brando spelade den manliga huvudrollen. Och herregud vilken snygg människa. Det var the main reason till att jag började titta på filmen från början, att den var så bra var helt enkelt ett stort plus i kanten! Så titta på den, det ska jag göra många gånger till.



Dag 2...

...av min senaste sjukskrivning. Vad har jag haft för mig?
- Först gick jag upp, kokade te, blåbärssoppa och drack Alvedon.
- Sedan satte jag mig framför TV:n.
- Typ 4½ timmar senare så kokade jag mer te.
- 2 timmar senare kom syster och Nicole, och lite senare även mamma, hem. Jag sa hej, tog en halstablett och satte mig framför datorn en sväng.

= En hel dag i soffan framför tre kanaler, nämligen SVT1, SVT2 och TV4! Fan va fest!

Jag mår riktigt kasst idag med så det blir ingen skola imorgon heller. Fest på fredag skippar jag också, oavsett om jag blir frisk eller inte. Jag har insett att jag måste ta igen mig! Så tråkigt :( Men jag känner att jag är tvungen att ta igen mig lite...



Alltså.

Jag är sjuk igen. Vad är det för fel på mig? Vad är det för fel på mitt immunförsvar? Klarar inte jag, trots min ringa ålder, av att festa två dar i sträck utan att hela systemet sätts ur spel?

Om jag inte blir frisk till på fredag så blir det ingen party & bullshit tjejer. Då får ni festa järnet utan mig.

Men det vore ju väldigt tråkigt. Så låt mig bli frisk och kry igen!!!

Jag har skrivkramp...

...dvs jag har inget vettigt att skriva :(

Det är därför inget intressant eller "slagkraftigt" (som Lasse svenskläraren skulle ha sagt), skrivs på den här bloggen längre. Vad tråkigt att min blogg sakta dör ut.

I helgen ska jag festa bort mina i-landsproblem på klubb. I can't wait! Bara torsdag, fredag och sen smäller det!

Min ovanliga söndag

Idag har jag haft det väldigt... lugnt. Ovanligt lugnt, jag har slappat hela dagen. Senaste gången jag gjorde det måste varit någon gång i somras? Pluggade lite på förmiddagen, efter det har jag inte gjort någonting alls. Tjockade mig med lite B&J's New York Super Fudge Chunk (glassen är störd, har man börjat så kan man inte sluta äta den) och läste Rocky, nu har jag duschat och ska tuta över till Tina och lära mig laga mat.
Så det var ju bra. Då har jag ju fått lite gjort idag iaf.



Att skaka eller inte skaka - det är frågan

Kollade precis på reprisen av SVTs program Debatt. Där diskuterades måndagens premiär av programmet Halal-tv, där Carl Hamilton var inbjuden att vara med. När han anlänt till TV-studion hade han velat skaka hand med de muslimska kvinnorna som var programledare, vilka istället för att vilja ta hans hand avstod från detta p.g.a. deras religion. Detta upprörde Hamilton något oerhört och allt detta eskalerade sedan till en stor debatt om islam som religion, vilket då var det ämne som diskuterades i Debatt.

Det var ett väldigt bra program, väldigt mycket bra åsikter kom fram, och det fick en att själv tänka till ordentligt. Jag är väldigt kluven i frågan, för jag tror inte att det här enbart handlar om att skaka hand eller inte. Jag tror att problemet ligger i oviljan hos oss människor att förstå sådant som är främmande för oss. Detta är bl.a. en orsak till rasism och främlingsfientlighet i världen. Oviljan att sätta sig in i andras människors tankesätt, livssituationer och värderingar. Samtidigt som jag själv tycker att man tar seden dit man kommer, så tycker jag samtidigt att det är löjligt att man inte kan acceptera de muslimska kvinnorna i sin tro. De tror starkt på att man inte ska skaka i hand - då kan Hamilton gott acceptera det och gå vidare med en ny kunskap i bagaget. Istället öppnade detta upp för en hetsk debatt.

Jag förstår de muslimska kvinnorna i sitt sätt att inte vilja gå emot sin religion - men jag förstår också Hamilton, då han som endast har svenska traditioner inpräntade i sig tog det som en förolämpning och avvisande beteende att kvinnorna inte ville ta emot hans handskakning. Det är kulturkrockar som denna och andra liknande som resulterar i att debatter uppstår, debatter som jag tror är otroligt viktiga för att vi ska kunna lära oss om andra människor så att vi blir mer mottagliga för alla kulturer, religioner och traditioner i världen. Men det är en väldigt svår fråga.

Jag tror att den bästa lösningen hade varit att de två olika parterna mötts halvvägs - dvs. inte bara argumenterat med varandra i hopp om att själva "vinna" diskussionen genom att meja ner den andra. Det är inget hållbart sätt att integrera ett samhälle. Hamilton har förhoppningsvis lärt sig något nytt som han kan använda sig av senare i livet, i andra situationer, så han slipper bli så uppjagad över en handskakning.

Studiedag

Idag klippte jag mig! Blev inte så jättestor skillnad mot hur det såg ut förut, men det är mycket kortare och lite mer runt som en svamp... På ett bra sätt. Såhär blev det:



Och jag har kommit fram till två saker:
1) Jag tycker väldigt mycket om mitt jobb.
2) Mitt rum måste städas, snarast. Annars är det ett rent faktum att det kommer börja växa små djur i dammtussarna.

RSS 2.0